România va continua să finanțeze reabilitarea grădinițelor din R. Moldova

Programul de reabilitare a grădinițelor din R. Moldova din ajutorul nerambursabil de 100 milioane de euro oferit de România țării noastre și inițierea altor proiecte noi în domeniul agriculturii, dezvoltării regionale sau mediului au fost subiecte de discuție în cadrul unei întrevederi oficiale a ambasadorului României la Chișinău,  Daniel Ioniță, cu noul ministru al Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului, Nicolae Ciubuc. La întrevedere a participat și secretarul de stat în cadrul Ministerului Dezvoltării Regionale și Administrației Publice al României, Virgil Alin Chirilă.

Ionita_Ciubuc

Foto: madrm.gov.md

„Suntem în așteptarea demersului Guvernului Republicii Moldova cu prezentarea listei grădinițelor ce urmează a fi  reabilitate din suportul nerambursabil de 100 de milioane de euro, inclusiv viziunea Guvernului țării dumneavoastră cu privire la implementarea proiectelor în domeniul apei. Suntem deschiși pentru o colaborare fructuoasă în vederea dezvoltării multor proiecte noi. Vă dorim să aveți un mandat lung pentru că avem multe lucruri bune de realizat”, a menționat secretarul de stat Virgil Alin Chirilă.

La rândul său, ministrul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului, Nicolae Ciubuc, a mulțumit pentru suportul necondiționat al României pentru țara noastră și și-a exprimat disponibilitatea pentru o colaborare deschisă, transparentă și eficientă în vederea îmbunătățirii condițiilor de trai pentru cetățenii din Republica Moldova.

„Vă mulțumesc pentru noutățile bune la începutul mandatului de ministru. Apreciem și mulțumim pentru tot ce au primit cetățenii țării noastre din partea României.  Mizăm pe un suport constant, așa cum l-a avut România din totdeauna. Am convingerea că vom dezvolta o colaborare strânsă, un parteneriat puternic ce va spori încrederea cetățenilor”, a subliniat ministrul Nicolae Ciubuc, în cadrul dialogului cu oficialii români.

La întrevedere, ministrul Nicolae Ciubuc a fost însoțit de secretarul de stat Dorin Andros, care a precizat că au fost deja inițiate procedurile necesare pentru  intensificarea acțiunilor ce au drept rezultat reabilitarea grădinițelor, schimbul de experiență în domeniul planificării teritoriului, precum și noi priorități pentru anul 2019.

Reclame


Categorii:Politică

Etichete:, , ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.