Militari moldoveni participă la un exercițiu multinațional în România

Un contingent de militari ai Armatei Naţionale participă, în perioada 24 septembrie — 5 octombrie curent, la exerciţiul multinaţional „Cetatea 2018”, care se desfăşoară la Sibiu, România.

Militari_MD-RO

Foto: army.md

Potrivit locotenent-colonelului Oleg Chirilenco din cadrul Direcţiei Comunicaţii şi Informatică a Marelui Stat Major al Armatei Naţionale, scopul exerciţiului este creşterea interoperabilităţii între forţele participante, menţinerea capabilităţii de instruire în comun, dezvoltarea capabilităților în domeniul securității și tehnologiilor informaționale, precum şi dezvoltarea unui mediu regional favorabil cooperării militare multinaţionale.

Sursa citată a specificat că ofiţerii şi subofiţerii moldoveni, alături de militari din Bulgaria, Italia şi România, se antrenează în vederea testării capacităţii de monitorizare, detecţie, reacţie la atacuri cibernetice şi studiază proceduri de gestionare și răspuns la incidente de securitate cibernetică.

Armata Naţională a detaşat la „Cetatea 2018” specialişti în domeniul IT din marile unităţi şi unităţile Armatei Naţionale.Categorii:Societate

Etichete:, ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.