Chiril Gaburici despre INSTRUMENTUL care va avea „în scurt timp” impact direct asupra economiei moldovenești

„Programul de dobândire a cetățeniei prin investiție este un instrument care va avea în scurt timp impact direct asupra economiei Republicii Moldova. Acesta are drept scop asigurarea unei noi surse de venit fără datorii, care va fi transformată în proiecte și servicii. Acestea vor crește calitatea vieții tuturor cetățenilor Republicii Moldova”, a menționat Chiril Gaburici, ministrul Economiei și Infrastructurii, în cadrul evenimentului de prezentare de țară, la care au participat reprezentanți din 10 țări ai companiei Henley & Partners, selectată în calitate de prestator de servicii pentru asigurarea bunei implementări a Programului.

Chiril Gaburici

Chiril Gaburici: Foto: mei.gov.md

În cadrul evenimentului a fost pus în discuție progresul operațional al Programului, acțiunile deja implementate și planurile pentru perioada următoare, astfel încât, la începutul lunii noiembrie 2018 acesta să dețină toate instrumentele și mecanismele necesare pentru o activitate efectivă.

Astfel, beneficiile în urma implementării Programului vor fi resimțite atât de participanții acestuia, cât și de populația țării. Impactul pozitiv se explică prin faptul că fondurile atrase for fi direcționate către Fondul de investiții publice, care, la rândul său, va dirija sursele către proiecte naționale strategice necesare dezvoltării Republicii Moldova.

Executivul a aprobat la data 20 august a.c., mecanismul de aplicare a Programului de dobândire a cetățeniei prin investiție pentru Republica Moldova. Documentul menționat include structura Programului, procesele tehnice și modificările legislative necesare, procedurile și formele de aplicare, cerințele specifice și detaliate, politicile și procedurile formale care trebuie incluse în cadrul normativ, cu stabilirea termenelor concrete de realizare.Categorii:Economie

Etichete:, ,

1 răspuns

  1. Poate pare a fi un instrument dur , ce a stirnit multe reactiile rele! Insa dupa ce va fi introdus , va aduce multi bani la bugetul statului , bani care vor fi folositi pentru continuare proiectelor de succes!

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.