Cipru susține agenda de reforme a Guvernului Filip

Cipru susține ferm agenda de reforme europene a Guvernului și susține țara noastră în procesul de integrare europeană. Despre aceasta au discutat ieri prim-ministrul Pavel Filip și președintele Republicii Cipru, Nikos Anastasiades, în marja celei de-a 73-a sesiuni a Adunării Generale a ONU.

Nikos Anastasiades_Pavel Filip

Nikos Anastasiades și Pavel Filip. Foto: gov.md

Premierul Filip a apreciat experienţa Ciprului în promovarea reformelor şi în îndeplinirea criteriilor de aderare la Uniunea Europeană, precum şi disponibilitatea părții cipriote de a sprijini Republica Moldova în dialogul cu structurile europene.

De asemenea, premierul a mulțumit părții cipriote pentru susținerea rezoluției de retragere a forțelor militare străine de pe teritoriul Republicii Moldova. La rândul său, președintele cipriot a reafirmat susținerea integrității teritoriale și a suveranității Republicii Moldova.

În cadrul discuțiilor, părțile au examinat posibilitățile de valorificare a potențialului de cooperare economică şi de atragere a investiţiilor cipriote în economia țării noastre. Pavel Filip a invitat agenții economici ciprioți să investească în parcurile industriale și IT din țara noastră, remarcând progresele economice înregistrate de Republica Moldova în ultimii ani și adoptarea unui cadru legislativ mult mai favorabil pentru investitori.

Părțile au mai convenit asupra intensificării colaborării în domenii precum migraţia forţei de muncă, securitatea socială, justiţia, educaţia şi sănătatea. În context, Nikos Anastasiades a apreciat implicarea diasporei moldovenești în viața socială a Republicii Cipru.

La finalul întrevederii, premierul Pavel Filip l-a invitat pe preşedintele Nikos Anastasiades să întreprindă o vizită oficială în țara noastră, invitația fiind acceptată.

Reclame


Categorii:Politică

Etichete:, , ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.