Medic din Chișinău, reținut pentru comercializarea drogurilor

Un bărbat și o femeie, cu vârste de 49 și respectiv 37 de ani, domiciliați în municipiul Chișinău, au fost reținuți fiind suspectați de comercializarea drogurilor sub forma medicamentelor cu efect psihotrop în proporții deosebit de mari.

Medicamente

Foto: politia.md

Valoarea drogurilor depistate precum și a celor realizate până în prezent de către suspecți se ridică la peste 200.000 de lei.

În urma investigațiilor efectuate de ofițerii Direcției Antidrog ai Inspectoratului Național de Investigații și procurorii Procuraturii municipiului Chișinău, oficiul Râșcani s-a stabilit că bărbatul activează ca medic neurolog la un spital din capitală, iar femeia este consumator și traficant. Medicul comercializa medicamente cu efect psihotrop și elibera rețete false care permiteau consumatorilor de droguri să procure din farmacii medicamente care se află sub controlul statului ca având efecte psihotrope.

În urma mai multor măsuri speciale de investigații efectuate în cadrul cauzei penale, suspecții au fost reținuți în flagrant în timp ce comercializau droguri, fiind efectuate achiziții de control.

Retete medicale

Totodată, în urma perchezițiilor, în biroul de serviciu al medicului au fost ridicate mai multe pastile și cutii a medicamentelor cu efect psihotrop, rețete care urmau să fie completate pentru persoane terțe, având pe ele imprimată ștampila umedă. La domiciliul suspectului au mai fost ridicate rețete similare cu ștampila aplicată însă fără completarea denumirii preparatului, precum și medicamente cu efect psihotrop.

La domiciliul femeii au fost depistate și ridicate rețete necompletate dar ștampilate și semnate de medic, precum și mai multe medicamente cu efect psihotrop.

Suspecții sunt arestați pe un termen de 30 de zile și riscă de la 7 la 15 ani de pușcărie.Categorii:Societate

Etichete:,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.