Poliția de Frontieră, interesată de experiența Turciei în examinarea documentelor

Opt polițiști de frontieră, în comun cu alți 10 angajați din diferite subdiviziuni ale Ministerului Afacerilor Interne (MAI), au urmat un curs de consolidare a capacităților profesionale în domeniul examinării actelor de călătorie, dar și tehnologia controlului acestora. Orele de curs s-au desfășurat în incinta sediului central al IGPF, în perioada 24-28 septembrie a.c.

PF

Foto: border.gov.md

Trei experți în domeniul tehnologii informaționale și comunicații din Turcia au prezentat practica turcă în activitatea de verificare a documentelor, inclusiv metode de identificare a actelor falsificate, precum și au realizat în comun cu participanții topul țărilor ale căror documente mai des și mai ușor sunt expuse la contrafacere.

În cadrul instruirilor, atât la partea teoretică, cât și cea practică, s-a interacționat activ între experți și participanți, prin efectuarea unui schimb de experiență și analize a cazurilor de rezonanță. Polițiștii de frontieră au fost interesați mai mult de aspectele ce vizează examinarea amănunțită a documentelor posibile falsificate, tehnica specială folosită pentru identificarea acestora și procedura de verificare în punctele de trecere încă de la apariția bănuielilor rezonabile de fals în acte.

La finele cursului, secretarul de stat Mihail Beregoi și șeful adjunct al Poliției de Frontieră, Veaceslav Garștea, au felicitat participanții pentru antrenarea activă în lucrările acestei instruiri.

Poliția de Frontieră precizează că șirul de instruiri pe diverse domenii de activitate polițienească, lansat de MAI, are drept scop îmbunătățirea capacităților instituționale, eficientizarea muncii și prestarea de servicii de calitate din partea angajaților.

Reclame


Categorii:Societate

Etichete:, ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.