La finele săptămânii precedente, 13 deţinuţi din custodia Penitenciarului nr. 11 din Bălţi, care se pregătesc de eliberare, au participat la o masa rotundă cu genericul „Serviciile Agenţiei de Ocupare a Forţei de Muncă”.

Detinuti_munca

Foto: anp.gov.md

În cadrul orelor, specialiştii Agenției pentru Ocuparea Forței de Muncă și Biroului de Probațiune al municipiul Bălți au informat deţinuții referitor la situaţia de pe piaţa muncii, locurile vacante şi condiţiile de angajare după eliberare, despre cursurile gratuite de calificare și recalificare pentru obținerea unei profesii; protecția socială a persoanelor aflate în căutarea unui loc de muncă.

Potrivit ANP, astfel de şedinţe au ca scop pregătirea deţinuţilor care se eliberează din detenţie pentru viaţa de la libertate, în vederea informării acestora referitor la serviciile prestate de instituţiile care oferă susţinere în soluţionarea problemelor sociale.

ANP mai precizează că astfel de ore informative se organizează cu regularitate în toate instituţiile penitenciare din ţară şi sunt o dovadă a sprijinului autorităților pentru o reintegrare cu succes a deținuților în societate.

Reclame