13 deținuți au fost informați despre angajarea în câmpul muncii după eliberare

La finele săptămânii precedente, 13 deţinuţi din custodia Penitenciarului nr. 11 din Bălţi, care se pregătesc de eliberare, au participat la o masa rotundă cu genericul „Serviciile Agenţiei de Ocupare a Forţei de Muncă”.

Detinuti_munca

Foto: anp.gov.md

În cadrul orelor, specialiştii Agenției pentru Ocuparea Forței de Muncă și Biroului de Probațiune al municipiul Bălți au informat deţinuții referitor la situaţia de pe piaţa muncii, locurile vacante şi condiţiile de angajare după eliberare, despre cursurile gratuite de calificare și recalificare pentru obținerea unei profesii; protecția socială a persoanelor aflate în căutarea unui loc de muncă.

Potrivit ANP, astfel de şedinţe au ca scop pregătirea deţinuţilor care se eliberează din detenţie pentru viaţa de la libertate, în vederea informării acestora referitor la serviciile prestate de instituţiile care oferă susţinere în soluţionarea problemelor sociale.

ANP mai precizează că astfel de ore informative se organizează cu regularitate în toate instituţiile penitenciare din ţară şi sunt o dovadă a sprijinului autorităților pentru o reintegrare cu succes a deținuților în societate.Categorii:Societate

Etichete:, , , ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.