Bunuri de contrabandă, reținute la frontiera de sud

Pasibil de cercetare penală este un cetățean al Ucrainei care transporta mărfuri de larg consum în lipsa actelor de proveniență. Acesta a fost stopat în trafic de către polițiștii de frontieră din Direcția regională Sud pe traseul național ce unește punctul de trecere Vulcănești cu orașul Vulcănești.

Bunuri_contrabanda

Foto: border.gov.md

În timpul unei operațiuni comune de control inspectorii PF au oprit în trafic un microbuz marfar cu plăcuțele de înmatriculare ucrainești. Acesta era condus de către un bărbat în vârstă de 46 ani.

În repercursiunea verificărilor asupra mijlocului de transport s-a depistat în compartimentul marfar un lot de mărfuri pentru care conducătorul auto nu avea acte de posesie sau proveniență.

Acțiunile investigative au arătat faptul că bunurile transportate au fost procurate din Ucraina și introduse pe cale ilegală în Republica Moldova, astfel încercându-se eschivarea de la taxele vamale de import.

Polițiștii de frontieră au întocmit un proces-verbal, iar în continuare cazul este cercetat în comun cu angajații de la Procuratura UTA Găgăuzia oficiul Vulcănești, unde a fost pornită o cauză penală în vederea stabilirii tuturor circumstanțelor, persoanelor implicate, destinația mărfurilor reținute și altor circumstanțe relevante.

Reclame


Categorii:Societate

Etichete:, ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.