Dodon s-a ales cu o poreclă

Acțiunile președintelui Igor Dodon la summitul CSI de la Dușanbe sunt luate în derâdere de jurnaliștii de la cunoscuta publicație Kommersant, care menționează într-un articol că acesta nu este luat de nimeni în seamă, dar sugerează că, în pofida acestui fapt, Dodon încearcă să se facă văzut printre lideri, notează Radio Chișinău.

Igor Dodon

Igor Dodon. Foto: Moroslav Rotari / sputnik.md

Kommersant a publicat un articol despre comportamentul mai multor lideri ai CSI la începutul lucrărilor summit-ului și, tangențial, vorbește și despre Igor Dodon, pe care îl prezintă ca pe un șef de stat neluat în seamă de nimeni, dar plin de ambiții. Publicația rusă descrie cum Igor Dodon a ținut să meargă la fotografia de grup alături de grupul de lideri CSI în care era și președintele rus Vladimir Putin.

„Se vede că ambițiile unor președinți nu s-au epuizat și cei trei premianți (președinții Rusiei, Tadjikistanului și Kazahstanului – n.r.) sunt ajunși din urmă de președintele Republicii Moldova Igor Dodon, care, de fapt, nici nu are cum să se agațe de altcineva”.

Igor Dodon_CSI

Kommersant arată că nimeni din liderii CSI nu este interesat să discute cu Dodon, dar sugerează că acesta ar fi un „băgăreț”. „Cu el nimeni nu vorbește, dar oare asta l-a oprit vreodată și oare de asta e necesar ca, pur și simplu, să te apropii în patru de locul unde te așteaptă toți jurnaliștii?”, mai scrie Kommersant.

Amintim că summitul șefiilor de state CSI s-a desfășurat la Dușanbe în perioada 27-28 septembrie. Igor Dodon a publicat mai multe poze alături de liderii statelor membre și a ținut și un discurs despre politica externă a Republicii Moldova și relațiile comerciale.


Dodon a cerut dezlegare de la Putin pentru o nouă vizită în Rusia


Reclame


Categorii:Politică

Etichete:, ,

2 răspunsuri

  1. Da cine sunt ăstea din poza? Poate redactia ne ajută să-i identificăm

    Apreciază

  2. Mai are de exportat capital

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.