Precizările Poliției de Frontieră privind presupusa agresare a lui George Simion

Poliția de Frontieră informează că ieri, prin punctul de trecere Leușeni, s-a asigurat predarea cetățeanului George Simion către autoritățile române, în conformitate cu prevederile acordurilor stabilite între state. Procedura de predare s-a făcut cu respectarea prevederilor legale, iar în momentul predării cetățeanului menționat acesta nu prezenta nici un semn de violență fizică.

George Simion

George Simion. Foto: fb.com/george.simion.romania

Documentul de predare a ajuns în posesia lui George Simion după ce a fost luat în custodie de autoritățile române, nefiind deteriorat cu urme de sânge.

Poliția de Frontieră menționează că operațiunea de predare a lui George Simion s-a făcut în condiții pașnice, fără să fi existat anumite impedimente. De altfel, procedurile operaționale menționează clar ca în astfel de situații nu s-ar fi putut face predarea-primirea dacă ar fi existat urme de violență, în astfel de cazuri se acordă primul ajutor și se iau alte măsuri corespunzătoare. Ceea ce nu a fost cazul în situația menționată.

Potrivit sursei citate, până la această oră nu există o plângere oficial formulată de George Simion pe marginea celor pe care le-a semnalat pe rețelele de socializare. Acesta ar fi avut posibilitatea să depună pe loc plângerea, la punctul de trecere a frontierei Republicii Moldova în momentul operațiunii de predare, dacă ar fi constatat anumite încălcări. Din comunicarea cu autoritățile române a rezultat că o astfel de plângere nu a fost depusă nici la punctul de trecere a frontierei române, precizează Poliția de Frontieră.

Șeful Poliției de Frontieră a Republicii Moldova, Fredolin Lecari, a dispus efectuarea unei anchete interne pe acest caz, pentru a fi analizate suplimentar toate detaliile operațiunii și a fi stabilite toate circumstanțele în care aceasta a avut loc.

Amintim că liderul unionist George Simion a fost reținut noaptea trecută de către angajați ai Biroului de Migrație și Azil de la Chișinău, agresat, urcat într-o mașină, escortat până la vamă și expulzat din Republica Moldova. George Simion a fost informat că are interdicție de intrare pe teritoriul Republicii Moldova pe o perioadă de 5 ani.


Reacția PLDM față de expulzarea lui George Simion


 Categorii:Actualitate

Etichete:,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.