PLDM condamnă expulzarea de pe teritoriul R. Moldova a cetățeanului român George Simion și se declară „revoltat de barbarismul manifestat de angajații Ministerului de Interne la adresa acestuia”. PLDM constată că organele de interne și securitate ale statului s-au transformat în „bâtă politică a autorităților și îndeplinesc fără nici o rezervă rolul de inchiziție politică”.

PLDM

Foto: oficial.md

PLDM califică intervenția Biroului Migrație și Azil împotriva cetățeanului român George Simion, ca pe o acțiune concertată a autorităților împotriva persoanelor care împărtășesc dezideratul unirii cu România, dar mai ales ca pe o dovadă a realizării amenințării președintelui Igor Dodon de a declara indezirabili toți cetățenii români.

Totodată, PLDM constată că în același registru se înscrie și concedierea redacției de știri a postului de televiziune 10TV, care „nu poate fi tratată ca o simplă coincidență”.

Amintim că liderul unionist George Simion a fost reținut noaptea trecută de către angajați ai Biroului de Migrație și Azil de la Chișinău, agresat, urcat într-o mașină, escortat până la vamă și expulzat din Republica Moldova. George Simion a fost informat că are interdicție de intrare pe teritoriul Republicii Moldova pe o perioadă de 5 ani.

Reclame