O importantă companie din China, interesată să investească în Aeroportul din Mărculești

O importantă companie din China este interesată de dezvoltarea proiectelor comune în domeniul de producere pe teritoriul Aeroportului Liber Internațional Mărculești, precum și de exportul de produse alimentare din Moldova spre China.

Marculesti_Aeroport

Aeroportul Internațional Mărculești. Foto: argumentul.info

Astăzi, în cadrul unei întrevederi cu reprezentanții companiei chineze, ministrul Economiei și Infrastructurii, Chiril Gaburici, a vorbit despre reformele realizate de Guvern în scopul creării unui climat de afaceri competitiv și atractiv pentru investitorii străini, dar și a prezentat facilitățile de care beneficiază rezidenții zonelor economice libere din țara noastră. Referindu-se la Aeroportul Liber Internațional Mărculești, ministrul a menționat că acesta reprezintă un punct strategic pentru volumul de mărfuri ce tranzitează Republica Moldova, care oferă acces imediat către transportul rutier, feroviar și aerian într-un singur nod.

„Republica Moldova oferă diverse oportunități pentru investitorii străini, în special prin acordarea facilităților fiscale agenților economici care activează în cadrul parcurilor industriale și zonelor economice libere, cum ar fi taxa unică de 7%, procedura simplificată de raportare – companiile prezintă un singur raport. Suntem gata să oferim tot suportul necesar venirii marilor investitori în țara noastră”, a menționat Gaburici.

Reprezentanții companiei chineze și-au reiterat disponibilitatea de a investi în țara noastră, menționând că Republica Moldova reprezintă o punte de legătură între Est și Vest.

În prezent, în cadrul Aeroportului Internațional Liber „Mărculești” își desfășoară activitatea opt rezidenți.

Reclame


Categorii:Economie

Etichete:, , , ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.