Parlamentul i-a dat din nou peste nas lui Dodon

Parlamentul a votat repetat în şedinţa de joi trei legi respinse anterior de preşedintele Igor Dodon. Este vorba de modificările la Codul audiovizualului, declararea zilei de 9 mai drept Ziua Europei şi vânzarea Stadionului Republican pentru construcţia noului sediu al Ambasadei SUA în Moldova, notează Infotag.

Parlamentul Republicii Moldova

Foto: Alexandru Tarlev / gazetadesud.md

Consilier preşedintelui, Maxim Lebedinschi, a spus că Consiliul Europei sărbătorește Ziua Europei pe data de 5 mai, iar pe 9 mai această sărbătoare este marcată formal doar în câteva ţări ale Uniunii Europene, iar Moldova nu este membru al UE.

Potrivit lui, deciziile cu privire la chestiunile importante pentru societate nu pot avea doar conotație politică, dar trebuie să fie confirmate de fapte istorice, bazate pe adevăr.

Întrebat de deputatul din partea PLDM, Tudor Deliu, dacă șeful statului ar apăra teritoriul stadionului, dacă acesta ar fi fost vândut Rusiei, Lebedinschi a răspuns că decizia aparatului președintelui nu depinde de cui va fi transmis teritoriul, deoarece stadionul este de importanță publică şi de care trebuie să se folosească cetățenii Republicii Moldova.

Deputatul PDM Corneliu Dudnic a menționat că o parte din teritoriul stadionului a fost „prihvatizată” și aparține unui deputat din partea PSRM, precum şi a recomandat aparatului preşedintelui să desfăşoare o anchetă privind legalitatea privatizării terenurilor.

În opinia deputatului PLDM Iurie Ţap, păstrarea stadionului în centrul orașului nu are nici un rost, deoarece nu este posibilă crearea întregii infrastructuri necesare, în primul rând, a parcării.

Reclame


Categorii:Politică

Etichete:, ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.