Dodon: După alegerile parlamentare ordinare ar putea avea loc alegeri parlamentare anticipate

După alegerile parlamentare ordinare, planificate pentru februarie 2019, ar putea avea loc și alegeri parlamentare anticipate. Acest lucru s-ar putea întâmpla, dacă nu se va ajunge la un consens privind crearea unei coaliții în următorul legislativ. Declarația aparține președintelui Republicii Moldova, Igor Dodon, transmite IPN.

Igor Dodon

Igor Dodon. Foto: epa.eu

„Majoritate parlamentară, pe cale legală, pot obține doar socialiștii. Și dacă nu se va ajunge la o înțelegere, atunci vor fi alegeri anticipate”, a declarat șeful statului în cadrul emisiunii „Piatnița s Anatoliem Golea” de la postul de televiziune RTR Moldova. În opinia lui, orice partid politic trebuie să se gândească mult înainte de a intra într-o coaliție în viitorul Parlament, având în vedere realitățile moldovenești.

În ceea ce ține de ideea ca Republica Moldova să treacă la forma parlamentară de guvernare și lichidarea instituției președintelui, Igor Dodon nu exclude că în următoarele săptămâni, înainte de alegerile parlamentare, partidul de guvernare va aplica „toate aceste amenințări” care pot să se refere la Președinție și la Partidul Socialiștilor. „Ar putea să-l scoată din cursă (Partidul Socialiștilor, n.r)”, spune președintele.

Igor Dodon promite că în lunile octombrie-noiembrie va avea loc o mobilizare a simpatizanților președintelui și PSRM. „Dacă se va merge la lichidarea Președinției sau va atinge cumva Partidul Socialiștilor, atunci va trebui să ieșim în stradă și să ne apărăm drepturile”, a declarat președintele.

Reclame


Categorii:Politică

Etichete:, ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.