Sindicatele, solidare cu cerințele profesorilor de majorare a salariilor cu 40-50%

Pentru a îmbunătăţi situaţia din sistemul învăţământului, trebuie majorate salariile, create condiţii de muncă mai bune care ar atrage tinerii să muncească în instituţiile de învăţământ din ţară. O declaraţie în acest sens a făcut preşedintele Confederaţiei Naţionale a Sindicatelor din Moldova (CNSM), Oleg Budza, la şedinţă festivă organizată cu ocazia Zilei Lucrătorilor din Învăţământ.

Scoala_elevi_profesor

Foto: jurnaldeoas.ro

Potrivit site-ului CNSM, citat de Infotag, Oleg Budza a subliniat că sindicatele sunt solidare cu revendicările sindicaliştilor din educaţie înaintate anterior şi participă la procesul de soluţionarea a cerinţelor acestora.

„Este important să fie apreciată munca pedagogilor, deoarece acolo unde se investeşte în educaţie există viitor. Au fost făcuţi anumiţi paşi în direcţia salariaţilor care activează în sistem, au fost operate unele majorări salariale, însă sunt necesare mai multe eforturi în acest sens”, a subliniat liderul sindical.

Anterior, preşedintele Federaţiei Sindicale a Educaţiei şi Ştiinţei, Ghenadie Donos, spunea că, deşi de la 1 septembrie salariul pedagogilor s-a majorat cu 11,3%, această majorare oricum este mică.

„Vom cere în continuare autorităţilor să îndeplinească revendicările înaintate încă în 2016, în special referitor la majorarea salariului profesorilor cu 40-50%”, a spus el.Categorii:Societate

Etichete:, , , ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.