Puternică explozie într-un bloc din Chișinău. IGSU: Trei persoane și-au pierdut viața

O puternică explozie s-a produs aseară, 6 octombrie, într-un bloc de locuit din sectorul Râşcani al capitalei. Deflagrația care a avut loc, în seara zilei de 6 octombrie, pe bd. Moscovei din sectorul Râșcani, a luat viața a trei persoane. Trei etaje ale blocului de locuit situat pe bulevardul Moscovei au fost grav afectate.

Explozie_Chisinau

Foto: dse.md

Angajații IGSU au stabilit că explozia a afectat apartamentele de la etajele 14,15,16,17 din scara nr. 6 a blocului. Salvatorii și pompierii au depistat două cadavre: o femeie și un copil, sub dărâmături. O a treia persoană, un bărbat de 77 de ani, a murit la spital.

Blocul unde s-a produs explozia a fost deconectat de la energia electrică, iar locatarii evacuați, zona unde s-a produs deflagrația fiind îngrădită.

Sursa deflagrației ar fi fost provocată de o butelie de gaz. Blocul locativ, situat pe bd Moscovei 11, nu este conectat la rețeaua de gaz.

La fața locului, IGSU a instituit o celulă de criză. Pentru intervenție în total au fost antrenate 16 unități de tehnică specială și aproape 100 de angajați IGSU, fiind ridicată pe alertă întreagă garnizoană a mun. Chișinău. Pentru stabilirea circumstanțelor deflagrației activează organele de drept. La fața locului sunt antrenați grupul de psihologi al IGSU pentru acordarea asistenței psihologice sinistraților. Salvatorii și pompierii efectuează lucrări de deblocare și căutare în interiorul clădirii.

Ședința Comisiei pentru Situații Excepționale în legătură cu explozia din sectorul Râșcani al capitalei.Categorii:Actualitate

Etichete:, ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.