O fostă contabil-șef de la un birou vamal, dată pe mâna justiției

Procurorii anticorupție au finalizat urmărirea penală în cauza penală instrumentată pe faptul abuzului de serviciu soldat cu cauzarea de daune în proporții deosebit de mari, comis de către fostul contabil-șef al unui birou vamal.

Judecata_judecator_justitie

Foto: glsa.ro

Aceasta va compărea în fața instanței de judecată pentru faptul că, în mod abuziv și cu încălcarea legislației, a admis, în perioada anului 2017, achitarea neîntemeiată a salariilor și altor plăți salariale unor angajați ai biroului vamal în cadrul căruia activa, inclusiv unor persoane aflate în concediu ordinar sau de boală, precum și unor persoane suspendate din funcție sau eliberate din serviciu. Mai mult, funcționara și-a calculat sie însăși, supliment la salariu în mărime de peste 125.000 de lei.

Astfel, prin acțiunile sale ilegale, contabila a cauzat Serviciului Vamal al Republicii Moldova un prejudiciu în proporții deosebit de mari în sumă totală de peste 720.000 de lei.

Dacă va fi găsită vinovată, învinuita riscă o pedeapsă sub formă de amendă în mărime de la 1350 la 2350 unități convenționale sau cu închisoare de la 2 la 6 ani, în ambele cazuri cu privarea de dreptul de a ocupa anumite funcții pe un termen de la 5 la 10 ani.

Procuratura Generală menționează că mijloacele bănești au fost restituite benevol de către învinuită.Categorii:Societate

Etichete:, ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.