Locuitorii R. Moldova ar putea alege direct judecătorii

Cetățenii R. Moldova ar putea alege direct judecătorii. Anunțul a fost făcut astăzi de către liderul PDM, Vlad Plahotniuc, care a precizat că un proiect de hotărâre în acest sens va fi elaborat în scurt timp.

Vlad Plahotniuc

Vlad Plahotniuc

Potrivit lui Plahotniuc, analiza prezentată de colegii din Guvern în ședința formațiunii arată că, în ultimii doi ani, în domeniul justiției au fost făcute mai multe reforme, decât în toate guvernările din anii precedenţi.

„Reformele din domeniul justiţiei au avut menirea să întărească independența justiției. Cu toate acestea, persistă încă percepția că acest domeniu nu este tocmai independent sau unele grupuri de interese ar interveni în actul justiţiei. De aceea, Partidul Democrat a pregătit un proiect de hotărâre a Parlamentului care însărcinează Comisia juridică a Legislativului să elaboreze un proiect de lege de modificare a Constituţiei, care ar permite ca judecătorii să fie aleși de popor”, a opinat Plahotniuc, citat de Moldpres.

Conform sursei citate, proiectul va fi dezbătut inițial cu societatea civilă, ulterior va fi pus și pe masa deputaților pentru a fi examinat și supus votului.

Reclame


Categorii:Politică

Etichete:, ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.