FMI a îmbunătățit prognoza creșterii economice a Moldovei

În anul 2018, economia Moldovei va creşte cu 3,8%, iar inflaţia va constitui 3,6%. Despre aceasta se menţionează în raportul Fondului Monetar Internaţional (FMI) „Perspectivele de dezvoltare a economiei mondiale” (World Economic Outlook), publicat la Washington.

FMI

Foto: reuters.com

În raportul precedent din aprilie, prognozele FMI referitor la creşterea PIB erau mai puţin optimiste – 3,5%, iar la inflaţie – 4,7%. Prognoza deficitului contului curent a crescut de la 3,7% la 7,4% din PIB.

Prognoza de creştere a PIB-ului pentru Rusia şi Ucraina pentru acest an a fost, de asemenea, îmbunătăţită cu 0,3 puncte procentuale – până la 1,8% şi, respectiv, 3,5%.

În ceea ce priveşte economia mondială, conform FMI, aceasta va scădea cu 0,2 puncte procentuale în anul curent şi în 2019 – până la 3,7%.

„Această previziune este mai puţin echilibrată şi mult mai extinsă comparativ cu ceea ce am planificat în luna aprilie a acestui an. Creşterea economică în Statele Unite rămâne în mod excepţional stabilă, bazată pe o dezvoltare fiscală prociclică, care totuşi poate exercita ulterior presiuni atât asupra creşterii în SUA, cât şi asupra creşterii globale. Dar am redus perspectivele de creştere pe termen scurt pentru zona euro, Coreea şi Marea Britanie”, se arată în raportul FMI.

Prognoza creşterii economiei Moldovei în anul 2019 a rămas la nivelul de 3,8%, în timp ce prognoza inflaţia a fost redusă de la 5,1% la 4,9%.

InfotagCategorii:Economie

Etichete:,

3 răspunsuri

  1. Nustiu cit e de bine asta pentru tara, dar stiu precis ca e rau pentru PAScuDA, partide care mereu au pus piedici guvernarii, care au scris scrisori la institutii internationale, dar pina la urma, tot guvernarea democrata are succes.

    Apreciază

  2. Deci avem creșteri ecinomice, nu-s atât de mari, dar e foarte bine de ar fi așa în fiecare an atunci vor fi rezultate mult mai bune.

    Apreciază

  3. Multa critica a fost din partea opozitie, dar in acest timp guvernarea a demonstrat ca este posibil de dezvoltat si aplicat reforme ce schimba spre bine economia si cursul de dezvoltare.

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.