R. Moldova va primi 30,1 milioane de euro pentru consolidarea sistemului funciar

R. Moldova va primi 30,1 milioane de euro pentru realizarea Proiectului de înregistrare și evaluare funciară. Guvernul a aprobat astăzi proiectul de lege pentru ratificarea Acordului de finanțare dintre țara noastră și Asociația Internațională pentru Dezvoltare, semnat la Chișinău, la 17 septembrie a.c.

Euro_bancnote

Foto: economicvoice.com

Banii alocați vor fi destinați pentru înregistrarea primară și evaluarea bunurilor imobile, consolidarea managementului de proiect și a sistemului de administrare funciară. Astfel, realizarea Proiectului de înregistrare și evaluare funciară va îmbunătăți calitatea serviciilor publice, va responsabiliza instituțiile și va spori transparența sistemului de administrare a terenurilor și de evaluare a proprietății.

Odată cu implementarea acestui proiect va fi stimulat numărul de contracte de creditare și de leasing pentru terenurile publice, iar înregistrarea terenurilor va genera beneficii economice.

Totodată, proiectul se va baza și pe activitățile actuale ale Guvernului și ale Băncii Mondiale privind modernizarea administrației fiscale și a serviciilor guvernamentale (eGovernment). Cadrul de parteneriat al Republicii Moldova cu Banca Mondială prevede sprijin financiar pentru țara noastră prin intermediul mai multor instrumente. Până acum Banca Mondială a alocat peste 1 miliard de dolari pentru realizarea a peste 60 de proiecte în diverse domenii.

Reclame


Categorii:Economie

Etichete:

1 răspuns

  1. Asta spune tot: Odată cu implementarea acestui proiect va fi stimulat numărul de contracte de creditare și de leasing pentru terenurile publice, iar înregistrarea terenurilor va genera beneficii economice.

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.