Militarii Armatei Naționale donează sânge pentru viață

Militarii Armatei Naţionale din toate garnizoanele ţării şi studenţii Academiei Militare „Alexandru cel Bun” donează, în perioada 11-12 octombrie, sânge în cadrul campaniei cu genericul „O cale spre viață”. Acţiunea este organizată de Ministerul Apărării, în comun cu Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale și Centrul Național de Transfuzie a Sângelui.

Militari_sange

Foto: army.md

Potrivit şefului direcţiei medico-militare, locotenent-colonel Sergiu Cîrlan, în cadrul campaniei, centre de colectare au fost amenajate în unităţile din garnizoanele Chişinău, Cahul şi Bălţi.

Ministrul Apărării Eugen Sturza, alături de şefii de structuri din cadrul instituţiei şi corpul de comandă al Armatei Naţionale, au donat sânge în Tabăra Militară 142.

Eugen Sturza a menţionat că militarii Armatei Naţionale participă în mod regulat la campanii de donare a sângelui, pentru a oferi speranţă şi o şansă la viaţă cetăţenilor cu probleme de sănătate.

„Prin astfel de gesturi ne dorim să sensibilizăm opinia publică, să încurajăm oamenii să doneze sânge, pentru că doar împreună putem să reuşim să ajutăm pe cei aflaţi în dificultate. Îi mulţumesc ministrului Silvia Radu, care astăzi s-a alăturat militarilor Armatei Naţionale pentru a dona sânge, pentru receptivitate şi deschidere la realizarea acestei campanii”, a spus Eugen Sturza.

În total, peste 200 de militari din Brigăzile de infanterie motorizată „Moldova”, „Ştefan cel Mare” şi „Dacia”, Regimentul Rachete Antiaeriene, Spitalul Clinic Militar Central, Centrul de Medicină Preventivă, unităţile din Tabăra Militară 142, precum şi studenţi ai Academiei Militare a Forţelor Armate „Alexandru cel Bun” sunt aşteptaţi să doneze sânge în cadrul campaniei.

Acţiunea face parte din Planul de acțiuni al „Programului național de securitate transfuzională şi autoasigurare a țării cu produse sanguine pentru anii 2017-2021”.Categorii:Societate

Etichete:, , ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.