A fost lansată a doua etapă a programului „Un doctor pentru tine”

Femeile din localitățile rurale vor beneficia gratuit de testare mamografică, în cadrul celei de-a doua etape a programului „Un doctor pentru tine”.

Autospeciale_medicina

Foto: gov.md

Noul program de screening mamar a fost lansat ieri, în scopul prevenirii maladiilor oncologice și informării societății despre grupele de risc și tratamentele aplicate. În acest scop, au fost procurate trei utilaje mobile care în perioada octombrie – decembrie curent, se vor deplasa la Leova, Rezina, Strășeni, Șoldănești, Cantemir și Nisporeni. De asemenea, a fost achiziționată și o mașină nouă de radiografie, pentru a asigura o mai bună acoperire a localităților cu examene radiografice gratuite.

Premierul Pavel Filip a discutat astăzi cu medicii implicați în realizarea programului, „Un doctor pentru tine” despre rezultatele înregistrate în cele 3 luni de la lansarea proiectului, mulțumindu-le pentru implicare. „Am văzut că oamenii sunt foarte mulțumiți.Aproximativ 20 mii de persoane au fost deja examinate. Îmi pare bine că s-a reușit prevenirea unor boli mai grele. Sunt foarte mulți care au fost salvați prin intermediul acestei campanii”, a menționat Pavel Filip. Medicii au spus că pacienții sunt satisfăcuți de serviciile prestate în cadrul campaniei și s-au pronunțat pentru extinderea acesteia, cu implicarea specialiștilor din teritoriu, pentru a îmbunătăți calitatea asistenței oferite.

În discuții, șeful Executivului s-a referit și la reformele din domeniul sănătăți: reforma sănătății publice, a asistenței medicale primare și cea spitalicească. „Campania „Un doctor pentru tine” este de fapt o acțiune intermediară până când noi vom reuși să ducem până la capăt reformele în sănătate și vom putea oferi servicii calitative”, a precizat premierul.

Începând cu 1 august curent, echipe mixte de medici au oferit consultații pentru 5154 de persoane. În același timp, 2483 copii din localitățile rurale au beneficiat de servicii medicale stomatologice, iar alte 10180 de persoane au făcut examene radiologice gratuite. Campania „Un doctor pentru tine” a fost lansată la inițiativa prim-ministrului Pavel Filip, pentru a spori accesul la serviciile medicale în sate. Echipele mobile de medici specializați vor continua deplasarea în localități pentru a examina gratuit oamenii.Categorii:Societate

Etichete:, , ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.