Programul manifestațiilor organizate cu ocazia Hramului orașului Chișinău

Primăria capitalei a făcut public programul manifestaţiilor cultural-artistice dedicate sărbătorii Hramul oraşului Chișinău, care va avea loc duminică, 14 octombrie.

Primaria Chisinau

Foto: Evgheni Lachi / ipn.md

Manifestările consacrate acestei sărbători vor demara, la ora 8.30, cu depuneri de flori la monumentul domnitorului Ștefan cel Mare și Sfânt. Totodată, la Catedrala Mitropolitană „Nașterea Domnului” va fi oficiată Sfânta Liturghie.

Tot dimineața, la ora 10.00, pe aleea scuarului Catedralei Mitropolitane vor fi inaugurate expoziții de artizanat, floristică, carte, pictură, grafică etc.

Inaugurarea oficială a sărbătorii Hramul orașului Chișinău va avea loc, la ora 11.00, în scuarul Catedralei Mitropolitane „Nașterea Domnului”. Manifestațiile vor continua în Piața Marii Adunări Naționale, unde vor evolua mai multe ansambluri artistice.

De asemenea, preturile de sector vor organiza un program muzical-coregrafic la platourile de pe bd. Ștefan cel Mare și Sfânt.

Locuitorii capitalei vor avea parte și de un spectacol muzical-coregrafic „Chișinău – leagănul speranțelor frumoase”, care va fi prezentat de formațiile artistice a instituțiilor de învățământ preuniversitar din municipiul Chișinău. Acesta va avea loc între orele 14.00–16.00 pe scena din Piața Marii Adunări Naționale. Tot aici, va avea loc un spectacol coregrafic de dans modern, valsuri și tangouri celebre cu fanfara Direcției parcurilor de cultură și odihnă a municipiului Chișinău.

Spectacolul principal dedicat Hramului orașului Chișinău va fi desfășurat în Piața Marii Adunări Naționale. Aici vor evolua atât interpreți naționali, cât și de peste hotarele țării. Acesta va începe la ora 17.30 și se va încheia la 23.30.

În acest an, hramul oraşului Chişinău va fi sărbătorit fără focuri de artificii. Autoritățile locale au anunțat că decizia a fost luată în semn de solidaritate cu victimele exploziei produse săptămâna trecută în sectorul Râșcani al capitalei.

Primăria municipiului Chişinău a anunțat că, în timpul sărbătorii, va fi suspendat traficul rutier pe bd. Ştefan cel Mare şi Sfânt, în perimetrul străzilor Ismail – Mihai Viteazul, în legătură cu organizarea pe bulevardul central a manifestărilor cultural-artistice consacrate sărbătorii. Astfel, în această perioadă, circulaţia transportului public va fi redirecţionată pe străzile adiacente.

MoldpresCategorii:Actualitate

Etichete:,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.