Un fruntaș PDM va participa la o importantă reuniune la Luxemburg

Copreședintele Adunării Parlamentare EURONEST, Marian Lupu, șeful delegației Parlamentului la EURONEST va participa la reuniunea miniștrilor de Afaceri Externe din cadrul Parteneriatului Estic. Evenimentul va avea loc la Luxemburg, luni, 15 octombrie.

Marian Lupu

Marian Lupu. Foto: fb.com/MarianLupuRM

La reuniune vor participa miniștrii de externe din UE și omologii lor din cele șase țări ale Parteneriatului estic – Armenia, Azerbaidjan, Belarus, Georgia, Republica Moldova și Ucraina, precum și principalele părți interesate implicate în regiune. Reuniunea va fi prezidată de Înaltul Reprezentant al Uniunii Europene pentru Afaceri Externe și Politica de Securitate, Federica Mogherini.

În cadrul reuniunii, Marian Lupu va ține un discurs și va avea o serie de întrevederi bilaterale, în cadrul cărora vor fi discutate mai multe subiecte legate de implementarea reformelor, dezvoltarea economică, dialogul și cooperarea statelor membre ale Parteneriatului Estic.

Miniștrii de externe vor evalua nivelul de implementare a angajamentelor asumate, inclusiv a priorităților identificate drept cele „20 de rezultate preconizate pentru 2020”. Prioritățile au fost adoptate în cadrul ultimului summit al Parteneriatului Estic din noiembrie 2017 în vederea consolidării economiei, a guvernanței și a societății.

Participanții la reuniune vor discuta și ideile privind marcarea celei de a 10-a aniversări a Parteneriatului Estic, care va avea loc în mai anul viitor.Categorii:Politică

Etichete:, , ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.