Oportunitățile investiționale ale R. Moldova, prezentate la Luxemburg

Modalităţile de impulsionare a relaţiilor comercial-economice moldo-luxemburgheze prin intermediul organizării evenimentelor care să promoveze oportunităţile investiţionale din R. Moldova au fost discutate de ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene, Tudor Ulianovschi, cu directorul general al Camerei de Comerţ şi Industrie a Marelui Ducat de Luxemburg, Carlo Thelen.

Ulianovschi_Carlo Thelen

Foto: mfa.gov.md

În cadrul dialogului, Ministrul Tudor Ulianovschi a prezentat principalele reformele adoptate de Guvernul Republicii Moldova în vederea atragerii investitorilor pe piaţa ţării noastre, în special, în domeniile infrastructurii, securităţii energetice şi tehnologiilor informaţionale, evidențiind oportunităţile oferite de zonele economice libere, parcurile industriale şi cel IT.

„Ne dorim o prezenţă cât mai activă a investitorilor luxemburghezi în economia naţional, și intenţionăm să organizăm Forumul economic moldo-luxemburghez pentru a familiariza oamenii de afaceri din Luxemburg cu oportunităţile investiţionale din ţara noastră”, a menționat Ministrul Tudor Ulianovschi.

Directorul Camerei de Comerţ şi Industrie a Marelui Ducat de Luxemburg, Carlo Thelen, a apreciat măsurile întreprinse de Guvernul Republicii Moldova, evaluate și de raportul „Doing Business 2018”, unde Republica Moldova s-a situat pe locul 44 din 190 de ţări, înregistrând progrese la capitolul iniţierea unei afaceri, protecţia investitorilor minoritari, înregistrarea proprietăţii.

Directorul general Carlo Thelen a salutat iniţiativa organizării unui Forum de afaceri moldo-luxemburghez şi a schimburilor de experienţă cu instituţiile de promovare a comerţului şi atragere a investiţiilor din Republica Moldova.

Ministrul Afacerilor Externe şi Integrării Europene, Tudor Ulianovschi, participă la reuniunea miniştrilor de externe în formatul Parteneriatul Estic (Armenia, Azerbaidjan, Belarus, Georgia, Republica Moldova, Ucraina) – Uniunea Europeană (28 state membre, Serviciul European pentru Acţiune Externă, Comisia Europeană), care se va desfășura astăzi la Luxemburg.Categorii:Economie

Etichete:, , ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.