Veniturile încasate la bugetul de stat de către Serviciul Vamal au constituit, în perioada 8-14 octombrie, 444,2 milioane lei, fiind perfectate per total 11.056 declarații vamale.

Serviciul Vamal

Foto: customs.gov.md

La capitolul combaterea fraudelor vamale, pe parcursul săptămânii trecute, au fost relevate 119 încălcări ale legislației vamale. Cele mai frecvente încălcări se referă la depășirea termenului de aflare pe teritoriul R. Moldova a autoturismelor cu numere de înmatriculare străine, încălcarea termenelor de tranzit sau de depunere a declarației vamale, nedeclararea sau declararea neautentică a mărfurilor de larg consum (articole vestimentare și de încălțăminte, produse alcoolice, produse din tutun, arme pneumatice etc). Totodată, în perioada vizată, au fost întocmite 34 de procese-verbale cu privire la contravenție şi aplicate amenzi în sumă de 134.494 de lei.

În aceeași perioadă, fluxul unităților de transport a constituit 96.897 de traversări. Cele mai mari valori de trafic au fost consemnate la frontiera moldo-română, iar cele mai tranzitate posturi vamale rămân a fi Leușeni și Sculeni, cu 18.429 și respectiv 14.126 de traversări.

Reclame