Vremea de apoi? Detalii în cazul dispariției unei minore din Chișinău

Şi-a răpit sora de nouă ani şi i-a cerut mamei sale o recompensă de 3500 de euro pentru a o întoarce. Poliţia capitalei a dezvăluit astăzi detalii privind cazul dispariţiei unei minore din sectorul Ciocana al capitalei, în data de 10 octombrie.

Politisti_auto_politia

Foto: politia.md

Potrivit oamenilor legii, răpitorul s-a dovedit a fi fratele fetei, de 16 ani, care nu locuia de mai mulţi ani în aceeași casă cu mama și frații săi, părinţii fiind divorțați. Acesta a convins un alt minor de 16 ani să-l ajute în planul său de estorcare a banilor.

Cei doi au fost prinși după ce poliţia a monitorizat locul în care au cerut plasarea banilor. Pentru această faptă ei riscă pedeapsă cu închisoare de la 10 la 13 ani. Oamenii legii mai spun ca minora nu a realizat că a fost răpită, fiind ţinuta într-un apartament din centrul capitalei, închiriat de fratele sau.

„Cu regret a doua zi am stabilit că în organizarea acestei infracțiuni este implicat unul din frații minorei care la fel este minor, care a avut și anterior careva probleme cu legea. Acesta a avut un scenariu din timp organizat încercând să convingă mai mulți minori de a participa și acorda suport în realizarea scopului infracțional. În principiu aceștia își recunosc vina parțial”, a declarat vice-procurorul Chișinăului, Ion Munteanu.

„Pe parcursul anului 2018 poliția a procesat 248 de apeluri parvenite de la rude, corpul didactic, de la cunoscuți care nu s-au întors de la școli, din curțile blocurilor locative, de la secții sportive, locuri de agrement. Din toate 248 de cazuri acesta este unicul când dispariția minorului a fost consumată de o infracțiune”, a declarat șeful Poliției capitalei, Corneliu Groza.Categorii:Societate

Etichete:,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.