Trebuie pornită o resetare completă și profundă a statului R. Moldova, opinie

Actualmente trebuie pornită o resetare completă și profundă a statului R. Moldova. Totodată, actuala guvernare nu se va mai reține mult la putere. De această părere este directorul executiv al Institutului pentru Inițiative Strategice, Vlad Kulminski, exprimată în cadrul emisiunii „Ora expertizei” de la postul de televiziune Jurnal TV, transmite IPN.

Moldova_patria mea

Foto: cotidianul.ro

„Trebuie pornită o resetare completă și profundă a statului Republica Moldova. Aici eu cred că este esența problemei. Acest Guvern nu prea mai are mult timp la guvernare. Eu văd toate procesele politice și eu cred că această schimbare se va produce mult mai rapid decât credem noi. Întrebarea relevantă pentru noi este ce va fi după. Și eu nu cred că avem un răspuns coerent și plauzibil la această întrebare”, consideră Vlad Kulminski.

Expertul economic Sergiu Tofilat consideră că societatea moldovenească trebuie să solicite partenerilor externi sancțiuni pentru regimul corupt și persoanele care servesc acest regim. În ceea ce ține de frauda bancară, expertul spune că drept urmare a acesteia, populația trebuie să întoarcă 25 de miliarde de lei Băncii Naționale. „Ca lumea să înțeleagă, 25 de miliarde de lei asta înseamnă pensiile pentru 2,5 ani la toți bătrânii din Republica Moldova”, spune expertul.Categorii:Opinii

Etichete:, ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.