Candu: Deputații PL și PLDM și-au trădat alegătorii

Președintele Parlamentului, Andrian Candu, spune că cei 13 deputați ai Partidului Liberal și Partidului Liberal Democrat și-au trădat alegătorii atunci când au plecat din sala plenului înainte de procedura de vot asupra proiectului de lege pentru modificarea Constituției în sensul introducerii sintagmei „integrare europeană”.

Andrian Candu

Andrian Candu. Foto: Philippe Buissin / EP / infoeuropa.md

Andrian Candu a declarat jurnaliștilor că PDM examinează cu toată seriozitatea posibilitatea organizării unui referendum privind introducerea sintagmei „integrare europeană”. Și ca să fie economisiți bani, dacă va fi posibil din punct de vedere legal, acest referendum ar putea fi organizat în ziua alegerilor parlamentare, pe 24 februarie. „Acest vot care nu s-a realizat astăzi să aibă șansa prin referendum. Sperăm că va fi reparată această greșeală prin voința poporului”, a declarat Andrian Candu, citat de IPN.

Într-un comunicat de presă, PDM își exprimă dezamăgirea față de faptul că PL și PLDM, partide care se declară pro-europene, au refuzat să voteze introducerea vectorului european în Constituție. Dacă în cazul socialiștilor și comuniștilor atitudinea ostilă integrării europene era ceva previzibil, în cazul liberalilor și liberal-democraților este o transformare neașteptată „Constatăm o dovadă de lașitate politică din partea PL și PLDM. Credem că modul în care au întors astăzi spatele integrării europene reprezintă o nemeritată victorie pentru PCRM și PSRM în Parlament, dar și o lovitură nedreaptă aplicată electoratului pro-european din țara noastră”, se menționează în comunicat.

Votul pentru inițiativa Partidului Democrat de introducere a vectorului european în Constituție a eșuat. Partidul Liberal, Partidul Liberal-Democrat, Partidul Socialiștilor și Partidul Comuniștilor nu au susținut proiectul. Cu 54 de voturi „Pro”, inițiativa nu a fost promovată. Pentru promovarea unei inițiative constituționale este nevoie de 67 de voturi.

Reclame


Categorii:Politică

Etichete:, ,

2 răspunsuri

  1. moldovenii au ce au votat, si pana n-o sa inteleaga acest lucru si n-o sa se gandeasca dublu inainte sa mearga la vot altadata, tot cu tradatori ca Rosca, Filat si alti politruci si facaturi de-a clanului Topa-Lucinschi la putere o sa se trezeasca!

    Apreciază

  2. PL si PLDM au facut exact ca cei din PAScuDA. Se numesc mai intii pro-europeni, apoi trec de partea lui Dodon.

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.