Concluziile MEI privind motivele distrugerii drumurilor proaspăt reparate

Ministerul Economiei şi Infrastructurii a prezentat concluziile privind motivele distrugerii drumurilor proaspăt reparate. Concluziile se referă la un segment de drum din localitatea Pârjota, raionul Râșcani.

Drumuri_drumari

Foto: moldpres.md

Potrivit comunicatului, Administrația de Stat a Drumurilor (ASD) a efectuat de urgență expertiza tehnică a drumului.

„Drumul G23 G22 – Zăicani – Pârjota R7 a fost reparat în această vară pe o lungime de 840 de metri. Sectorul de drum reparat se exploatează în condiții extreme, fiind utilizat de către autocamioane de mare tonaj, care transportă materiale de construcție: prundiș, piatră spartă din cariera Zăicani, care este amplasată pe acest traseu”, se arată în comunicat.

Ministrul Economiei și Infrastructurii, Chiril Gaburici, a solicitat să fie asigurată calitatea și durabilitatea lucrărilor de reparație a drumului din localitate și să se respecte standardele de calitate stabilite.

„Solicit în cel mai scurt timp să fie refăcut tronsonul din contul antreprenorului, pe porțiunile unde lucrările nu corespund normelor tehnice, iar restul drumurilor făcute de același antreprenor să fie verificate suplimentar”, a menționat ministrul.

În cadrul programului „Drumuri bune pentru Moldova” au fost reparate 1275 kilometri de drumuri (71,4% din planul pentru anul 2018), iar volumul investițiilor a ajuns la 1,24 miliarde de lei. Pe rețelele sociale apar tot mai multe postări despre faptul că drumurile reparate în grabă au început să se strice înainte de venirea frigurilor.Categorii:Economie

Etichete:, , , ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.