Președintele rus Vladimir Putin spune că masacrul de la liceul tehnic din Kerci, Peninsula Crimeea, este „rezultatul globalizării”.

Vladimir Putin

Vladimir Putin. Foto: Alexei Druzhinin / Sputnik

Prin globalizare, liderul de la Kremlin s-a referit în special la cultura armelor în Statele Unite, sugerând că violența armată influențează, prin intermediul rețelelor de socializare, tineri și din alte părți ale lumii, transmite televiziunea italiană de știri TGCOM 24.

The Daily Beast notează că autorul atacului armat din Crimeea, Vladislav Rosliakov, ar fi avut o obsesie pentru Eric Harris, unul dintre autorii masacrului de la liceul din Columbine, statul american Colorado, în 1999.

Vladislav Rosliakov

Atacatorul, identificat ca fiind Vladislav Rosliakov, a acţionat singur în şcoală, însă autorităţile cred că cineva l-ar fi ajutat să plănuiască atacul.

Această ipoteză se regăsește și în presa rusă.

Atacul comis miercuri de Rosliakov este cel mai sângeros atac comis de un elev şi provoacă îngrijorări cu privire la securitate în Rusia.

Este posibil ca atacatorul să fi avut un complice, a declarat joi, pentru agenţii de presă ruse, Serghei Aksionov, numit de Moscova la conducerea peninsulei ucrainene anexate în 2014.

Un dispozitiv exploziv improvizat „umplut cu metal” a explodat în cantină, la primul etaj, a anunţat Comitetul rus de anchetă.

Rosliakov a ucis miercuri 19 persoane şi a rănit alte peste 50, după care s-a sinucis.

Potrivit DPA, o fată rănită în atac a murit joi, bilanţul crescând astfel la 20 de morţi, Cel puţin zece răniţi grav urmau să fie transportaţi aerian la spitale ruse, pentru a fi operaţi, a precizat Skvorţova. Ceilalţi răniţi rămân internaţi la spitale din Kerci.

digi24.ro

Reclame