Pedagogii care activează în școli primare, gimnazii, licee și alte instituții de învățământ general public, dar și educatorii din grădinițe vor primi o compensație anuală de 2000 de lei, începând cu anul 2019, potrivit unei hotărâri de guvern, care a fost publicată astăzi în Monitorul Oficial al R. Moldova.

Scoala_elevi_profesor

Foto: jurnaldeoas.ro

Conform autorilor documentului, banii vor fi alocați pentru sporirea nivelului de pregătire și perfecționarea profesională a cadrelor didactice.

Mijloacele financiare vor putea fi utilizate pentru procurarea suporturilor didactice, a tehnicii de calcul, produselor software utilizate în activități de instruire on-line și dezvoltare profesională.

Compensația va fi oferită într-o singură tranșă, iar în cazul în care profesorul activează mai mult de o normă didactică – mărimea compensației va crește. În același timp, beneficiarii vor trebui să prezinte administrației instituțiilor de învățământ dovada utilizării mijloacelor bănești conform destinației.

În anul de studii 2017-2018, numărul de profesori care activează în instituțiile de învățământ general public a ajuns la circa 50 de mii. În bugetul de stat pentru anul 2019, pentru alocarea compensațiilor vor fi prevăzute circa 98 mii de lei.

Hotărârea intră în vigoare la 1 ianuarie 2019.

Moldpres

Reclame