Procurorii anticorupție au reținut aseară un procuror din cadrul Procuraturii raionului Orhei și un avocat, fiind bănuiți de corupere pasivă și activă.

politie_mita_euro

Foto: trm.md

Conform materialelor cauzei, procurorul ar fi solicitat, prin intermediul avocatului, de la soția unei persoane învinuite de punerea în circulație a drogurilor, suma de 3000 de euro, pentru recalificarea faptei penale și soluționarea chestiunii de eliberare a inculpatului din arest.

De asemenea, judecătorul din cadrul judecătoriei Orhei, care a examinat în fond cauza penală respectivă, ar fi pretins de la soția inculpatului, prin avocat, suma de 2000 de euro, pentru a atenua învinuirea inculpatului , precum și a elibera persoana din arest.

Astfel, în cadrul descinderilor procurorilor și ofițerilor anticorupție, în automobilul procurorului a fost găsită suma de 3000.

Procurorul și avocatul au fost reținuți pentru un termen de 72 de ore, fiind plasați în izolatorul CNA.

Procurorul general a dispus pornirea urmăririi penale în privința procurorului și judecătorului. Astfel, procurorii anticorupție au inițiat trei cauze penale pe numele judecătorului, procurorului și avocatului implicați. Aceștia au, în prezent, calitate de bănuiți.

Reclame