Procuratura Anticorupție anunță despre finisarea urmăririi penale și transmiterea în judecată a cauzei penale în privința unui responsabil de calificare a conducătorilor auto din municipiul Chișinău în cadrul Departamentului înmatriculare a mijloacelor de transport și calificare a conducătorilor auto a Agenției Servicii Public, fiind învinuit de abuz de serviciu.

politie_mita_euro

Foto: trm.md

În cadrul urmăririi penale s-a stabilit că funcționarul, în calitatea sa de membru al comisiei de examinare a conducătorilor auto, în perioada noiembrie 2017 – februarie 2018, pe parcursul desfăşurării probelor pentru aprecierea persoanelor care au solicitat examinarea în vederea obţinerii permisului de conducere, a simulat susţinerea probelor teoretice şi practice, prin introducerea răspunsurilor corecte, dictarea în şoaptă, sugerarea prin gesturi a acestora sau chiar susținerea testelor în locul solicitanților.

Prin această modalitate, funcționarul a „ajutat” peste 300 de persoane să își obținută permisul de conducere.

Învinuitul și-a recunoscut vina în săvârșirea infracțiunii, fiind liberat provizoriu sub control judiciar, iar dacă instanța îl va găsi vinovat, acesta riscă o pedeapsă cu amendă în mărime de la 1350 la 2350 u.c. sau cu închisoare de la 2 la 6 ani, în ambele cazuri cu privarea de dreptul de a ocupa anumite funcţii pe un termen de la 5 la 10 ani.

CNA precizează că, în vederea reparării prejudiciului cauzat, a fost aplicat sechestru pe bunurile inculpatului în sumă de 96.558 de lei.

Reclame