În premieră pentru Moldova! La Orhei a demarat summit-ul ACRE găzduit de Partidul Politic „ȘOR”

Summit-ul Alianței Conservatorilor și Reformiștilor Europeni (ACRE), unul din cele mai influente grupuri politice internaționale a început sâmbătă, 20 octombrie, la Orhei, fiind găzduit de Partidul Politic „ȘOR”, membru al Alianței. Este prima dată când o reuniune politică internațională de așa nivel se desfășoară în Republica Moldovca. Printre cele mai importante subiecte internaționale și regionale, în cadrul Summit-ului, vor fi discutate și chestiuni referitoare la țara noastră.

Liberty Summit_Orhei

Foto: partidulsor.md

Summit-ul se desfășoară la Orhei, iar unul dintre primii vorbitori este președintele Partidului „ȘOR”, primarul de Orhei, Ilan Șor. La importanta reuniune participă și președintele ACRE, director-adjunct al Cimitetului pentru Comerț Extern din Parlamentrul European, Jan Zahradil. Dar și alți reprezentanți influenți ai ACRE precum europarlamentarul britanic Rupert Matthews, directorul pentru afaceri europene al New Europe Adrianos Giannou, deputata georgiană Nino Goguadze, precum și mai mulți reprezentanți ai Partidului „ȘOR”, printre care Marina Tauber, Reghina Apostolova, Petru Jardan și Valerian Cristea vor susține discursuri în cadrul Summit-ului.

Potrivit agendei, în cadrul evenimentului, pe lângă cele mai importante chestiuni de actualitate de pe arena internațională, vor fi abordate și subiecte ce țin de viitorul Republicii Moldova. Printre acestea se va regăsi și scrutinul parlamentar din anul viitor, importanța organizării unor alegeri libere și corecte și dezvoltarea democrației. Un alt subiect important va ține de relansarea economică, în condițiile în care, în opinia experților europeni prezenți la summit, Moldova are un mare potențial de creștere. Grupul de experți va cerceta modul în care piața liberă va contribui la dezvoltarea Republicii Moldova și va analiza rolul politicilor și al politicienilor în îmbunătățirea vieții cetățenilor.


Agenda Summit-ului include și vizita unei delegații ACRE în comuna Jora de Mijloc, raionul Orhei.

Alianța Conservatorilor și Reformiștilor Europeni reunește partide dedicate libertăților individuale, suveranității naționale, democrației parlamentare, statului de drept, proprietății private, taxelor reduse, mijloacelor sigure, comerțului liber, concurenței deschise și succesiunii puterii. ACRE este al treilea cel mai influent grup politic în Parlamentul European în care deține peste 70 de mandate, iar formațiunile membre sunt la guvernare în mai multe state, inclusiv în Marea Britanie, Italia, Cehia, Slovacia, Israel și Polonia.

Partidul „ȘOR” s-a alăturat acestei reputate organizații internaționale la Summit-ul de la Baku, desfășurat în perioada 8-9 iunie curent. Tot atunci a fost luată decizia ca următorul Summit ACRE să fie organizat în Republica Moldova.

Reclame


Categorii:Politică

Etichete:, ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.