Populația, atenționată să nu ardă resturile vegetale

Ministerul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului atenționează populația despre interzicerea prin lege a arderii resturilor vegetale. Reprezentanți autorităților locale, de comun cu poliţiştii și inspectorii pentru protecția mediului, efectuează controale pentru a nu admite arderea frunzelor, transmite IPN.

Ardere_drunze_foc

Potrivit unui comunicat de presă al MADRM, persoanele care vor arde frunzele și deșeurilor menajere vor achita amendă conform Codului Contravenţional. Persoanele fizice se sancţionează cu amendă în mărime de la 600 până la 1200 de lei sau cu muncă neremunerată în folosul comunităţii până la 60 de ore. Persoanelor juridice li se aplică amendă în mărime de la 4500 până la 9000 de lei.

Specialiștii spun că fumul rezultat din arderea frunzelor se acumulează în aer, fiind emanate substanţe toxice, care pot cauza intoxicaţii ale căilor respiratorii, afecţiuni ale sistemului nervos, mucoasei ochiului, pot pătrunde în atmosferă, sol şi în apele de la suprafață. Sunt vulnerabile in special persoanele în vârstă și cei care suferă de boli cardiovasculare sau alergii respiratorii.

Arderea frunzelor nu este permisă nici acasă, nici pe câmpuri. Specialiştii recomandă depozitarea pe ogoare în calitate de îngrăşământ pentru sol.

Reclame


Categorii:Politică

Etichete:, , ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.