Despre ce ar vrea să discute Dodon cu Putin la Moscova

Președintele Igor Dodon ar vrea să discute cu liderul de la Kremlin Vladimir Putin problema cetăţenilor Republicii Moldova care muncesc în Rusia şi despre liberalizarea exporturilor.

Igor Dodon_Vladimir Putin

Igor Dodon și Vladimir Putin. Foto: fb.com/dodon.igor

Dodon a declarat, într-un interviu acordat televiziunii ruse NTV, citat de TASS, că în cadrul vizitei oficiale pe care o va efectua în Rusia pe 31 octombrie, intenţionează să discute problemele migranţilor moldoveni şi liberalizarea exporturilor.

„Sperăm să convenim asupra liberalizării anumitor bunuri pe piața rusă și vom discuta despre problema migranților noștri”, a spus Igor Dodon.

În 2017, Federația Rusă a anunțat amnistierea migranților moldoveni care au încălcat articolul 26 din Legea privind procedura de intrare și ieșire din Rusia.

„Suntem în discuție acum despre amnistie în temeiul articolului 27”, a mai spus Igor Dodon. „În cazul în care mai multe mii de persoane au fost amnistiate în temeiul articolului 26, alte câteva sute de mii vor fi amnistiate în temeiul articolului 27”.

Agenția rusă TASS afirmă că Republica Moldova își dorește îndepărtarea sancțiunilor introduse de Rusia după încheierea Acordului de Asociere și Liber Schimb cu Uniunea Europeană în 2014, în special în ceea ce privește exporturile de produse horticole, conserve și vinuri.

Radio Chișinău

Reclame


Categorii:Politică

Etichete:, ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.