VIDEO. 20 de salvatori din R. Moldova, instruiți de englezi cum să salveze oamenii din apă

Douăzeci de salvatori din R. Moldova au absolvit un curs de instruire pentru salvarea persoanelor din apă. Lecțiile practice pentru salvatorii Inspectoratului General pentru Situații de Urgență (IGSU) au fost desfășurate de patru instructori salvatori din Regatul Unit al Marii Britanii.

Salvatori_inec_apa_lac

Vineri, 19 octombrie, specialiștii IGSU dar și colegii lor din stânga Nistrului au primit certificatele de absolvire a cursului, care s-a desfășurat pe parcursul unei săptămâni la Valea Morilor.

Potrivit IGSU, cei 20 de salvatori au reușit să-și perfecționeze abilitățile de salvare a sinistraților și au deprins noi practici de lucru.

Cursurile de instruire au fost organizate de Operațiunea Florian din Marea Britanie în parteneriat cu „Alianța estică pentru transport sigur și durabil”. Inspectoratul General pentru Situații de Urgență al MAI colaborează cu Operațiunea Florian din Marea Britanie de 5 ani. În cadrul cooperării, salvatorii moldoveni au beneficiat de schimb de experiență similar în anul 2015. Potrivit responsabililor din Marea Britanie, în luna ianuarie 2019, mai mulți angajați IGSU sunt așteptați în Regatul Unit pentru continuarea instruirii în domeniul salvării pe apă.Categorii:Societate

Etichete:, , ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.