Primăria Chișinău riscă să nu facă față zăpezilor din această iarnă

Primăria Chişinău riscă să nu facă faţă zăpezilor din această iarnă din cauza utilajului special care este vechi. Despre aceasta a comunicat şeful de la Exdrupo, Adrian Boldurescu, la şedinţa Primăriei. Potrivit lui, situaţia s-a creat din cauză că nu s-a reuşit achiziţionarea autospecialelor din cele 12 milioane de lei alocate în acest sens.

Zapada_Chisinau_autospeciala

Foto: trm.md

„Utilajele sunt pregătite 90 la sută, problema este că acestea sunt foarte vechi, sunt din 2004 şi pot ceda oricând. Au fost alocate surse financiare în iulie şi nu înţelegem până acum, care este cauza, de ce abia astăzi este licitaţia pentru procurarea de autobasculante. Avem nevoie de maşini de capacitate mai mare de încărcare, minimum să fie opt metri cubi”, a declarat Adrian Boldurescu.

Șeful Direcţiei generale, transport public şi căi de comunicaţie, Vitalie Butucel, s-a arătat indignat de faptul că până acum s-a tărăgănat procesul de achiziționare a utilajului de deszăpezire.

„Până în iulie au fost alocaţi din bugetul municipiului Chişinău patru milioane de lei pentru procurarea utilajului. Am venit cu propunerea către primar ca să suplimentăm bugetul în acest sens cu încă opt milioane de lei. Eu cred că această sumă de 12 milioane de lei nu va fi suficientă pentru a procura zece autospeciale. În cazul în care grupul de lucru va reuşi să achiziţioneze să selectăm o ofertă valabilă, prin rectificarea bugetară vom suplimenta bugetul până la suma necesară pentru a fi achiziţionate zece autospeciale”, a menţionat Vitalie Butucel.

Viceprimarul Nistor Grozavu a spus că licitația a fost anunțată pentru a fi procurată tehnica necesară.

„Licitaţia a fost anunţată pentru a procura această tehnică. Este o contestaţie depusă cu privire la caietul de sarcini. S-ar fi făcut caietul de sarcini sub un singur potenţial producător de tehnică, plus să discutăm cu agenţia de contestaţie, să vedem care vor fi paşii ulterior”, a specificat Nistor Grozavu.

trm.md

Reclame


Categorii:Societate

Etichete:, ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.