Un act fals și un pistol pneumatic, ridicate la PTF Palanca

Documentați pentru tentativa trecerii frontierei cu act fals și cu un pistol pneumatic, interzis prin lege transportarea acestuia, sunt un cetățean al Ucrainei și un moldovean. Cazurile au fost consemnate la sfârșitul săptămânii trecute, în punctul de trecere Palanca.

pistol_act fals

Foto: border.gov.md

Pe sensul de ieșire din țară s-a prezentat la volanul unei Toyota Auris, un tânăr cu dublă cetățenie, a Republicii Moldova și a României. Pe lângă documentele de călătorie au fost solicitate și actele pentru mijlocul de transport condus. Bărbatul de 22 de ani a înmânat polițiștilor de frontieră certificatul de înmatriculare, permisul de conducere și asigurarea auto Cartea Verde. Verificarea minuțioasă a documentelor a evidențiat mai multe elemente de nesiguranță în permisul de conducere, care ar fi eliberat de autoritățile române pe numele persoanei aflate la controlul de frontieră.
La audierea conducătorului auto s-a aflat că actul i-a fost perfectat de un cetățean român. La fel, conform declarațiilor, timp de 10 zile și contra sumei de 200 de euro acesta și-a putut ridica permisul. Pentru confirmarea falsului depistat, actul a fost ridicat și transmis spre expertiza judiciară. Tânărul riscă o amendă în mărime de până la 650 unităţi convenţionale sau muncă neremunerată în folosul comunităţii de la 150 la 200 de ore, sau închisoare de până la 2 ani.

Un cetățean al Ucrainei a încercat să intre în Republica Moldova cu un pistol pneumatic, încărcat cu nouă cartușe. Deși deținea documentele necesare, acesta a prezentat nesupunere față de prevederile legale, conform cărora nu se permite trecerea frontierei cu arme.

Astfel, în timpul controlului comun efectuat de cele patru servicii de frontieră și vamale moldo-ucrainene asupra mijlocului de transport de model Land Rover, echipa mixtă a observat în ușa mașinii pistolul „ФЕНИКС-Р” și magazinul cu nouă cartușe. La cele depistate s-a informat cetățeanul despre interdicția de a transporta arma peste graniță, moment în care bărbatul de 36 de ani a creat o situație de conflict, nedorind să facă cale întoarsă la frontieră.

Cazul a fost preluat de către autoritatea vamală a Ucrainei, pentru continuarea cercetărilor și luarea măsurilor legale ce se impun.Categorii:Societate

Etichete:, ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.