Polițiștii de frontieră în conlucrare cu angajații vamali au anihilat o tentativă de trecere ilegală peste frontiera de stat a 8.000 de ţigarete, cu timbru de acciz al Republicii Moldova. Cazul a fost înregistrat aseară, la ieşirea din ţară, prin punctul de trecere Aeroportul Internațional Chișinău.

Tigari_contrabanda (1)

Foto: border.gov.md

În jurul orei 20:30, pentru formalitățile de control al pasagerilor cursei Chișinău-Londra s-a apropiat un tânăr cu dublă cetățenie, moldovenească și românească. Acționând în baza analizei de risc, polițiștii de frontieră de comun cu vameșii au supus unor verificări suplimentare atât cetățeanul de 29 de ani, cât și bagajele acestuia. Ca urmare a scanării bagajului de cală cu aparatul de raze X-ray şi prelevării imaginilor, au fost depistate 8.000 de ţigarete „Marlboro Gold”.

În aceste condiţii, pentru contravenţia comisă, a fost întocmit proces-verbal conform indicilor art. 287 al.10 – Cod Contravenţional al RM, care prevede confiscarea ţigaretelor şi achitarea unei amenzi de până la 4.500 lei. După finalizarea procesului de documentare, cetăţeanul şi-a putut continua călătoria.

Tigari_contrabanda (2)

Foto: border.gov.md

Reclame