Deputatul George Mocanu participă la Forumul mondial de investiții de la Geneva. În cadrul evenimentului, 5.000 de delegați din 160 de țări discută despre provocările globale și investiții în era globalizării, economie digitală, tehnologiile blockchain și dezvoltarea durabilă, antreprenoriat și migrație.

George Mocanu

George Mocanu. Foto: parlament.md

„Republica Moldova trebuie să se pregătească pentru investiții în domeniile viitorului. Asta înseamnă forță de muncă înalt calificată, investiții în industriile cu valoare adăugată înaltă, stimularea mediului de afaceri”, a declarat deputatul George Mocanu în cadrul reuniunii, care are loc la Palatul Națiunilor de la Geneva.

În cadrul Forumului, invitații participă la o serie de evenimente precum Global Leaders Investment Summit, Investment in a New Era of Globalization, 2018 United Nations Investment Promotion Awards, Investment & the Digital Economy, Sustainable Stock Exchanges etc.

Forumul mondial de investiții al ONU are, în acest an, genericul „Investind în dezvoltarea durabilă” și se desfășoară la Geneva în perioada 22-26 octombrie. Evenimentul reunește șefi de state și guverne, miniștri, parlamentari, lideri de afaceri și reprezentanți ai societății civile. Forumul generează strategii și soluții pentru provocările globale în materie de investiții și dezvoltare. Reuniunea oferă o oportunitate unică de a influența procesul de elaborare a politicilor publice legate de investiții, de a conecta mediul investițional global cu liderii mondiali din afaceri și politică.

IMG_4191

Reclame