Tiraspolul, nemulțumit de „noua restricție de liberă circulație la aeroportul Chișinău”

Autorităţile autoproclamatei RMN consideră „inadmisibile” acţiunile părţii moldoveneşti privind „restricţionarea liberii circulaţii la aeroportul Chişinău”. Despre aceasta se menţionează într-o declaraţie a așa-zisului MAE al Transnistriei.

Tiraspol_Transnistria

Tiraspol. Foto: rearviewmirror.tv

Pretinsul MAE al regiunii a reacţionat astfel la faptul că Poliţia de Frontieră a RM a interzis pe 23 octombrie intrarea în republică pentru „şeful Administraţiei raionului Gudautsk din Abhazia, Ruslan Ladaria, care se afla în tranzit şi se îndrepta spre Transnistria la serbarea Zilei oraşului Dubăsari”. Potrivit informaţiilor așa-zisului MAE de la Tiraspol, i-a fost refuzată intrarea în republică şi „şefului Reprezentanţei oficiale a RMN în Republica Abhazia, Garri Kupalba”.

„Tentativele Republicii Moldova de a limita contactele internaționale ale Transnistriei indică menținerea abordărilor distructive ale părții moldovenești”, consideră ministerul, care califică „acest pas drept un alt atac provocator, care subminează bazele cooperării bilaterale și discreditează eforturile participanților internaționali ai formatului „5+2” în vederea nivelării oricăror forme de restricții”.

Pretinsul MAE a avertizat că „aceste acțiuni inacceptabile din partea Moldovei vor deveni una dintre temele centrale la toate nivelurile dialogului, inclusiv la negocierile în formatul „5+2”.

Infotag

Reclame


Categorii:Transnistria

Etichete:, ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.