Deputatul socialist Grigore Novac consideră că strategia pro-Moldova a Partidului Democrat mizează pe electoratul de pe centru și stânga eșichierului politic. În opinia lui, aceasta este o greșeală. Declarația a fost făcută în cadrul emisiunii „Glavnîi vopros”, la postul de televiziune NTV Moldova, transmite IPN.

PDM_adunare Chisinau

Foto: evenimentul.md

„Despre tezele religiozitate, statalitate noi vorbim în fiecare zi. Democrații nu au inventat nimic nou, doar reiterează ceea despre ce vorbim noi de mult timp”, spune parlamentarul.

„Se poate spune că Partidul Democrat a privatizat tot terenul electoral. El este de mult timp la putere, cu ajutorul Procuraturii își rezolvă toate problemele. Nu pot să spun că în Moldova este democrație. Ne putem permite să spunem ceva, dar sunt raioane unde toți s-au convertit la PDM ca martorii lui Iehova”, spune președintele Mișcării „Voievod”, Nicolae Pascaru.

Deputatul democrat Eugen Nichiforciuc spune că, odată cu adoptarea vectorului pro-Moldova, PDM nu intenționează să renunțe la vectorul pro-european. „Pentru noi este important faptul ca Republica Moldova să-și mențină modelul pro-european de dezvoltare, pe care îl considerăm cea mai bună soluție pentru țară”, afirmă parlamentarul.

„Toate proiectele existente în țară trebuie să fie implementate, în primul rând, pentru cetățenii Republicii Moldova și efectele acestor politici trebuie să le simtă oamenii”, spune Eugen Nichiforciuc.

Duminică, 21 octombrie, Partidul Democrat a anunțat o a patra cale de dezvoltare a țării, cea pro-Moldova, care urmează să devină doctrină națională și va sta la baza programului politic al PDM pentru următorii ani.

Reclame