R. Moldova și China își vor intensifica cooperarea în domeniul Apărării

R. Moldova şi China îşi vor intensifica cooperarea în domeniul Apărării, prin identificarea unor noi proiecte benefice pentru ambele armate. Decizia a fost luată în cadrul întrevederii ministrului Apărării Eugen Sturza cu ambasadorul Chinei în R. Moldova, Zhang Yinghong.

Eugen Sturza_Zhang Yinghong

Eugen Sturza și Zhang Yinghong. Foto: army.md

Cei doi oficiali au trecut în revistă colaborarea bilaterală pe segment militar, cu accent pe două domenii prioritare cum ar fi: programele de asistenţă şi instruirea militară.

În acest sens, ministrul Sturza a apreciat asistenţa logistică, acordată Armatei Naţionale — loturi de unităţi de transport de logistică si medicale, tehnică de calcul şi comunicaţii, echipamente pentru conferinţe video, staţii de purificare a apei şi utilaj medical, a căror valoare este de 18 milioane yuan (30 milioane lei). Totodată, Eugen Sturza a mulţumit Guvernului Chinei pentru cele 25 de burse oferite militarilor moldoveni în instituţiile de învăţământ de profil.

Eugen Sturza l-a informat pe ambasadorul chinez şi despre reforma iniţiată în sectorul de Apărare, menţionând că programul „Armata Profesionalizată”, aprobarea documentelor strategice şi intensificarea participării în operaţiuni de menţinere a păcii sunt direcţiile principale în dezvoltarea şi modernizarea armatei moldoveneşti.

La rândul său, Zhang Yinghong a spus că ţara sa sprijină eforturile conducerii instituţiei de apărare şi este deschisă pentru intensificarea cooperării în acest domeniu.

La final, părţile au convenit că armatele R. Moldova şi Chinei vor colabora pentru identificarea unor noi proiecte de asistenţă şi oportunităţi de consolidare a parteneriatului.Categorii:Politică

Etichete:, , ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.