BERD își va concentra atenția în continuare pe mediul de afaceri din R. Moldova

BERD este pregătit să intensifice prezența în economia reală a țării noastre, despre aceasta s-a discutat ieri în cadrul întrevederii președintelui Parlamentului Andrian Candu cu vicepreședintele BERD, Alain Pilloux.

BERD

Foto: mobiasbanca.md

Președintele Parlamentului a apreciat contribuția BERD la finanțarea proiectelor legate de infrastructura drumurilor, eficienţa energetică, apă şi canalizare, sectorul bancar.

Andrian Candu a reconfirmat angajamentul Parlamentului pentru armonizarea legislației la aquis-ul comunitar, menționând că au fost adoptate acte legislative importante, în conformitate cu agenda de integrare europeană a Republicii Moldova.

La rândul său, vicepreședintele BERD, Alain Pilloux, a felicitat Parlamentul Republicii Moldova pentru faptul că a adoptat multe acte legislative, în diferite domenii, pentru modernizarea țării. Totodată, oficialul a precizat că BERD își va concentra în continuare atenția pe mediul de afaceri din țara noastră.

În cadrul întrevederii a fost prezentat noul Director executiv pentru Europa de Est și Caucaz (cu reședința la Kiev), Matteo Patrone, care își va începe activitatea din 1 noiembrie 2018. Oficialul va fi responsabil pentru operațiunile și angajamentele BERD în Ucraina, Belarus, Republica Moldova, Armenia, Azerbaidjan și Georgia.

De la începutul activității sale în Republica Moldova, BERD a finanțat 123 de proiecte în valoare de peste 1,26 mld euro. Actualul portofoliu al BERD este de 556 milioane euro, dintre care 62% au fost alocate pentru infrastructură, 25% – pentru sectorul energetic, 7% – pentru industrie, comerț și agrobusiness, 7% – pentru instituțiile financiare.Categorii:Economie

Etichete:, ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.