Noul ambasador al SUA în RM, Dereck J. Hogan, şi-a expirat “respectul şi admiraţia pentru tenacitatea Moldovei în a-şi consolida independenţa şi a construi o societate democratică, stabilă şi prosperă”.

Derek J. Hogan

Potrivit paginii de Facebook a misiunii diplomatice americane, noul ambasador a sosit la Chişinău joi şi a transmis locuitorilor republicii un mesaj de salut în limba română.

„Sunt profund onorat să fiu noul ambasador al Statelor Unite în Republica Moldova într-o perioadă atât de importantă pentru relațiile noastre bilaterale. Moldova are o istorie și o cultură bogată. Știu că cetățenii ei vorbesc mai multe limbi, printre care rusă, ucraineană, găgăuză și altele. Și eu vorbesc rusa și aștept cu nerăbdare comunicarea cu toți cetățenii Moldovei în timpul deplasărilor mele prin țară”, a spus ambasadorul, citat de Infotag.

El a subliniat că „SUA au fost și rămân un partener și un prieten devotat al Moldovei”.

Dereck J. Hogan este un diplomat de carieră. Din 2017 până în prezent a deținut funcția de secretar executiv adjunct al Departamentului de Stat al SUA. Anterior a activat în calitate de însărcinat cu afaceri și șef adjunct de misiune în Azerbaidjan.

Reclame