Turcia oferă suport pentru R. Moldova în domeniul sănătății

La Istanbul, Turcia, a fost semnat ieri Planul de acţiuni privind cooperarea în domeniul sănătăţii, pentru perioada 2019-2020, în cadrul ediţiei a cincea a Congresului Mondial Medical al Turciei.

Spitale

Foto: ziuaconstanta.ro

Conform documentului semnat de către ministrul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, Silvia Radu, și ministrul Sănătății al Turciei, Fahrettin Koca, Turcia va oferi suport țării noastre în dezvoltarea asistenței medicale urgente prespitalicești, modernizarea sistemului medical informațional, reducerea maladiilor transmisibile și non-transmisibile, achiziția medicamentelor și echipamentelor medicale, se menţionează într-un comunicat al Ministerului Sănătății, citat de trm.md.

De asemenea, partea turcă s-a angajat să ofere suport pentru instruirea cadrelor medicale din domeniile ortopedie, ginecologie și obstetrică, medicină de urgentă, oncologie, cardiologie în Turcia și tratarea pacienților cu boli oncologice în spitalele din țara lor.

La fel, părțile urmează să coopereze în domeniul verificării dispozitivelor medicale prin schimb de experiență, materiale de instruire, proceduri de lucru, seminare etc., în scopul creșterii calității serviciilor medicale din țara noastră.

Tot astăzi, Silvia Radu participă la lucrările Congresului Mondial Medical al Turciei unde peste 500 de participanți din domeniul sănătății, miniștri, oameni de știință, academicieni, lucrători medicali discută despre Controlul și tratarea bolilor netransmisibile (diabetul, bolile cardiovasculare, bolile aparatului respirator, obezitatea, cancerul) și factorii de risc.Categorii:Fără categorie

Etichete:, , ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.