Încep audierile privind elucidarea circumstanțelor de imixtiune în politica internă a R. Moldova a Fundației „Open Dialog”

Comisia de anchetă pentru elucidarea circumstanţelor de fapt şi de drept ale acuzațiilor de imixtiune din partea Fundaţiei „Otwarty Dialog” (Dialog Deschis) şi fondatoarei acesteia, Ludmila Kozlowska, în treburile interne ale Republicii Moldova și a finanțării unor partide politice va începe audierea autorităților responsabile în săptămână curentă.

Ludmila Kozlowska

Ludmila Kozlowska. Foto: youtube.com

Audierile vor începe vineri, 2 noiembrie. Decizia a fost luată astăzi, la ședința Comisiei de anchetă.

„Am înaintat o serie de demersuri autorităților și partidelor politice, solicitând informația necesară. Informațiile primite oficial de la instituții, la această etapă, relevă o serie de aspecte importante pentru ancheta comisiei, de aceea am decis să invităm instituțiile pentru a discuta pe marginea informațiilor furnizate. De asemenea, urmează să fie audiați și reprezentanții organizațiilor vizate de legături cu Fundația «Open Dialog», în așa fel încât comisia de anchetă să aibă o imagine completă asupra situației și să poată elabora un raport cât mai complex și echilibrat, pe care să-l prezinte în plenul Parlamentului”, a menționat Președintele Comisiei de anchetă, Igor Vremea.
Comisia de anchetă pentru elucidarea circumstanţelor de fapt şi de drept ale imixtiunii Fundaţiei „Otwarty Dialog” şi fondatoarei acesteia Ludmila Kozlowska, în treburile interne ale Republicii Moldova și a finanțării unor partide politice.

La 4 octombrie curent, Legislativul a constituit Comisia de anchetă pentru elucidarea circumstanțelor de imixtiune a Fundației „Dialog Deschis” și fondatoarei acesteia, Ludmila Kozlowska, în treburile interne ale Republicii Moldova și a finanțării unor partide politice. În ședința de săptămâna trecută, Parlamentul a extins cu 30 de zile termenul de prezentare a raportului Comisiei de anchetă.

Potrivit informațiilor publice, Ludmila Kozlowska a fost extrădată din Polonia și UE, fiind bănuită că ar colabora cu serviciile secrete rusești. Activista ucraineană a primit interdicție de intrare în cele 26 de țări europene din spațiul Schengen. Recent, Serviciul de Securitate din Ucraina a pornit o anchetă împotriva activistei pe motiv de violare a unității statale ucrainești și trădare de patrie. Fundația „Open Dialog” a primit aviz negativ de la Organizația pentru securitate și Cooperare în Europa (OSCE).

Reclame


Categorii:Politică

Etichete:,

4 răspunsuri

 1. imi pare foarte rau ca Maia Sandu se dovedeste a fi o simpla papusa finantata din umbra de oligarhi cu interese departe de cele a cetatenilor tarii (((((

  Apreciază

 2. Banditii Maiei Sandu sunt investigati si in UE

  Apreciază

 3. Maia are de explicat multe despre aceasta fundatie. Practic din cauza acestei fundatii si a fost stopata finantarea Moldovei, asta a confirmat si Kozlowska.

  Apreciază

 4. Este clar acum cine îi finanța pe Maia Sandu și Andrei Năstase

  Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.