Un fost consilier al lui Filat despre situația PDM

Deși PDM deține toată puterea în stat, situația acestuia nu este deloc de invidiat, din cauza presiunilor bugetar economice existente în prezent. Pentru a rămâne la putere, PDM nu are alt scenariu decât să repete situația din 2016 pe calea coruperii și cumpărării deputaților. Declarația a fost făcută de politologul și jurnalistul Igor Volnițchi în cadrul emisiunii „Politica Nataliei Morari” de la TV8.

Igor Volnitchi

Igor Volnițchi. Foto: tribuna.md

„Dar, având în vedere mișcarea protestatară care există la moment în Republica Moldova, nu cred că este posibilă repetarea acestui scenariu. Mai degrabă, aplicare acestuia poate fi un imbold, care ar putea să explodeze „butoiul cu pulbere”, a spus Igor Volnițchi.

Despre posibilitatea creării unei coaliții între PDM și PSRM, Igor Volnițchi spune că dacă va decide să facă o coaliție cu Partidul Democrat, Igor Dodon pierde șansa unui nou mandat de președinte.

În opinia politologului, opoziția este obligată să atragă atenția societății asupra candidaților independenți la următoarele alegeri parlamentare pentru că de aceștia depinde venirea ei la putere, dar spune că nu vede să se lucreze în această direcție.

Politologul consideră că nu trebuie exclusă posibilitatea unor alegeri parlamentare anticipate. Șansele că acestea vor avea loc sunt foarte mari. Potrivit lui, acest scenariu nu este deloc convenabil pentru actuala guvernare.

Reclame


Categorii:Politică

Etichete:,

2 răspunsuri

  1. Am uitat că la TV8 sunt mari experți, când vine vorba de PD. Experți de la coada vacii. Consilierii lui Filat ar trebui să tacă măcar.

    Apreciază

  2. De când pulă ăsta poate fi considerat fomrator de opinie, el doar e o sculă obișnuită propagandistică.

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.